Virtuele digitale beeldwedstrijd voor jongeren

"de muren" - Speciale "opsluiting" editie - internationale editie!

maak 1 afbeelding op het thema voor 20 juni !

Thierry Wesel, Mur de Berlin 88 - 1989, sérigraphie, Coll.Centre de la Gravure
"DE MUREN" - Een hoge en stevige muur reduceert mannen tot impotentie.
Speciale "Opsluiting" editie van de Digitale Beeldcompetitie voor jongeren van 15 tot 25 jaar (2 categorieën: 15-18 en 19-25 jaar)

Beste jonge vrienden van het Centre de la Gravure et de l'univers, de huidige omstandigheden geven u de mogelijkheid om regelmatig op uw computer te zitten.
NIET BEWEGEN!
1e prijs: uw foto als ansichtkaart!

⇒ Registratie voor 20 juni

⇒ Het verzenden van uw afbeelding voor 20 juni on WETRANSFER  op : bdbd@centredelagravure.be

Het Centre de la Gravure team is zich bewust van het feit dat het in een gecompliceerde periode verkeert, waarin sommige jongeren hun cursussen op afstand volgen, anderen bezig zijn met examens en stressvolle TFE-presentaties, en heeft besloten de data voor registratie en het indienen van beelden te verlengen, om tegemoet te komen aan de vele verzoeken.

- Registratie en indiening van beelden op WETRANSFER tot 20 juni.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen !

Wij verontschuldigen ons bij de deelnemers die hun beeld al in de aangekondigde tijd hebben gestuurd. Als ze nog willen werken aan hun visualisatie, kunnen ze die naar ons sturen, voor 20 juni!

Goed werk voor jullie allemaal!

 

Reglementering :

⇒ Registratie voor 20 juni

⇒ Het verzenden van uw afbeelding voor 20 juni op WETRANSFER naar: bdbd@centredelagravure.be

  •     Het verzenden van een ENKELE afbeelding
  •     Landschap of portret & beeldformaat: uw keuze
  •     Opnameformaat, dpi... : in JPG - maximaal 1 of 2 MB
  •     Een tekst bij de afbeelding is welkom.

REMINDER: "Creatie van een digitaal beeld": elke creatie die rechtstreeks door een digitaal proces wordt gemaakt OF waarbij gebruik wordt gemaakt van een of meer processen zoals tekening, foto, tekst, grafieken of andere, die met behulp van software worden herwerkt. (NB: Een gescande tekening is geen digitale creatie).


DE MUREN
In de wereld vermenigvuldigen de muren zich.
De Berlijnse Muur zou de laatste zijn, maar dertig jaar na de val ervan zijn er tussen de 60 en 75 muren in de wereld, die al gebouwd of in aanbouw zijn, zelfs in Europa, als antwoord op de globalisering: terrorisme, armoede, immigratie en andere politieke of economische invallen zijn de redenen daarvoor.

 


⇒ om te lezen en te luisteren: de gast van Matin 1ère van François Heureux - 8/11/19: Alexandra NOVOSSELOFF (in het Frans)


Afgezien van het politieke en demagogische gebruik en de winst die ervan kan worden gemaakt, en de voordelen die bepaalde economische sectoren ervan ondervinden, is de doeltreffendheid van de muren meer dan twijfelachtig. Om Barack Obama's voormalige adviseur, Janet Napolitano, te citeren:

"Je kunt een 15 meter hoge muur bouwen als je wilt, er is altijd wel iemand die een 16 meter lange ladder kan vinden!"

Meer fundamenteel zijn het de ethische en democratische vragen en kwesties die deze gebouwen, die symptomatisch zijn voor op identiteit gebaseerde, economische of politieke retraites, aan de orde stellen en in twijfel trekken.

Een muur onderdrukt, scheidt, compartimenteert, verzet zich tegen, in een tijd waarin de paradigmaverschuivingen die worden veroorzaakt door de verschillende crises die de mensheid doormaakt (ecologisch, energie, klimaat, ideologisch, politiek, migratie) ons juist moeten aanzetten tot ontvlechting, tot het samenkomen, tot het bundelen van onze energieën, inspanningen en middelen.

Jongeren hebben meer dan enig ander deel van de bevolking te lijden onder deze muren, zelfs als het ongemak dat ze uiten of provoceren ons allemaal treft.

Maar het houdt hier niet op:
Voor de gezondheidscrisis die we momenteel meemaken en de opsluiting waarin een derde van de mensheid zich nu bevindt, nodigt ook de meesten van ons uit om zich bewust te worden van deze muren.
Deze uitzonderlijke omstandigheden nodigen ons ook uit om na te denken over deze psychologische en mentale muren die op ons wachten, muren waarachter de virtuele en mediale realiteit ons ook kan opsluiten, op een nog verderfelijker manier.


DE PRIJZEN voor de 2 categorieën - 15-18 jaar oud - 19-20 jaar oud

1ste PRIJS
De eerste winnaar in elke categorie zal zijn of haar foto laten publiceren op een postkaart die gratis wordt verspreid in het Centre de la Gravure zodra deze weer opengaat.

2de PRIJS
De tweede prijswinnaar in elke categorie krijgt een stage naar keuze in het prachtige atelier van het Centre de la Gravure en één jaar lang gratis toegang tot de tentoonstellingen.

3de PRIJS
De derde winnaar in elke categorie heeft een jaar lang gratis toegang tot de tentoonstellingen van het museum.


De prijzen zullen tijdens de vernissage bekendgemaakt worden, die ter gelegenheid van de heropening van onze tentoonstellingen georganiseerd zal worden -  Jean Dubuffet, le Preneur d’empreintes en Tralala l’Art.

DOCUMENTATIE (in het Frans):

⇒ een kaart van de muren van de wereld op Ouest-France

⇒ Waarom de muur van Trump zal waarschijnlijk niet opgebouwd worden - op Youtube, een video van Le Monde du 18/01/2019

de muur van Trump zal waarschijnlijk  niet opgebouwd worden

⇒ De geschiedenis van de Berlijnse Muur, van de bouw tot de val.
naar uw computers, maak 1 digitaal beeld aan over dit thema en stel het ons voor 17 mei voor !

De psychologie van de muur | Vrede.be


Contact : Bénédicte du Bois - bdbd@centredelagravure.be


 

REMINDER: "creatie van een digitaal beeld": elke creatie die rechtstreeks door een digitaal proces wordt gemaakt OF waarbij gebruik wordt gemaakt van een of meer processen zoals tekening, foto, tekst, grafieken of andere, die met behulp van software worden herwerkt. (NB: Een gescande tekening is geen digitale creatie).

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)