Het centrum

Een museum dat gewijd is aan de drukkunst

Le Centre de la Gravure et de l'Image imprimée de la Fédération Wallonie-Bruxelles

Het Centrum voor grafische kunst is een museum dat gewijd is aan de drukkunst, een unieke collectie, originele tentoonstellingen en een educatief aanbod met vele facetten. Het is een mooie ruimte die in 2011 gerenoveerd en uitgebreid werd.

Net als een juwelendoosje dat in het hartje van La Louvière verborgen is, onthult het Centrum voor grafische kunst de vele facetten van de hedendaagse prenten.

De educatieve dienst ontwikkelt verschillende aangepaste activiteiten: rondleidingen, graveerateliers, pedagogische sets, stages voor volwassenen en kinderen, openluchtanimaties en langdurige educatieve acties.


 

Het Centrum voor grafische kunst, dat op 40 minuten rijden van Brussel verwijderd is, is een polyvalente ontmoetings-, creatie- en onderzoeksplaats die aan de hedendaagse prenten gewijd is.

Haar verbazingwekkende collectie van 12.500 werken van 1.640 Belgische en buitenlandse kunstenaars getuigt van de rijkdom van de moderne en hedendaagse kunst vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw. Dankzij een documentatiecentrum, een graveeratelier en een conferentie- en projectiezaal zijn de verschillende facetten van de drukkunst voor alle soorten publiek toegankelijk.

Dit levendig en dynamisch museum, dat in 1988 in de rue des Amours gevestigd werd, werd in 2011 volledig gerenoveerd en uitgebreid.

Liefhebbers, verzamelaars, studenten, gezinnen…; elk soort publiek kan een initiatie tot de graveerkunst volgen aan de hand van originele activiteiten die in nauwe samenwerking met de kunstenaars uitgedacht werden.

Voor elke tentoonstelling is er een actief bezoek, een spelparcours en een creatief atelier naar keuze! Het team van de bemiddelingsdienst van het Centrum voor grafische kunst verwelkomt alle soorten publiek en begeleidt hen stap voor stap, zodat ze de geheimen en de pracht van de drukkunst kunnen ontdekken.