Erdere tentoonstelling

Helio… gravures

indrukken van het Atelier de gravure de Moutier (Zwitserse Jura)

Een productie van het "Musée jurassien des arts de Moutier".

Deze tentoonstelling zal uitsluitend reeksen bevatten die door 23 - vooral Zwitserse – kunstenaars verwezenlijkt werden. Een reeks kunstwerken over eenzelfde thema toont de vele mogelijkheden van een bijzondere techniek, de heliogravure, die in België niet zo gekend is, en de diverse expressievormen die ze toelaat. Al deze grafieken werden verwezenlijkt in het ‘Atelier de gravure de Moutier’, waar de ontwerpers naar keuze met drie meester-drukkers samenwerken: Michèle Dillier, Arno Hassler en Romain Crelier. Deze drukkers ontwikkelen overigens hun eigen kunstwerken. Vandaag de dag wordt de kwaliteit van dit atelier, dat in 1973 opgericht werd en hoogwaardige knowhow voor verschillende procedés verschaft, in heel Zwitserland gewaardeerd. 
 

Projectverantwoordelijke: Yves Hänggi - Commissariaat: Valentine Reymond, bewaarster van het ‘Musée jurassien des Arts de Moutier’, bijgestaan door Delphine Marbach.
In samenwerking met Michèle Dillier, Romain Crelier en Arno Hassler, de drukkers die voor het ‘Atelier gravure – Moutier’ verantwoordelijk zijn. 

In de kader van ARTour 2013 - Metamorfoses - Negende Biënnale ARTour - Hedendaagse kunst en erfgoed - regio van het Centre - 23 juni tot 25 augustus 2013